Föld Napja Projekt 2022

„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” – szól a mondás, ami a híres környezetvédelmi aktivista, David Browertől származik. Ez a gondolat indította el bennem az egész project szervezését. Szerettem volna-mint minden ilyen projectemmel-valami különlegeset és maradandót alkotni. Én magam próbálok minden tőlem telhetőt megtenni a Föld védelme érdekében, legyen az pl. hogy vászon táskákat viszek magammal vásárlásra, hogy elkerüljem a műanyag zacskók használatát. Próbálok fenntartható életet élni, ez például nem azt jelenti hogy teljesen Zero Waste-nek kell lennie mindenkinek, hanem hogy oda kell figyelni az apró dolgokra, mint pl. hogyha teheted akkor vegyél húst fenntartható forrásokból, használj kulacsokat műanyag palackok helyett (de ha már megvetted a műanyag palackot akkor használd addig ameddig lehet, majd hasznosítsd újra), zacskó helyett vászon táska és még sorolhatnám. Fontos, hogy tudd hogy Te magad is tudsz a Föld egészségért tenni, egy ember is sokat számít.

Csodás érzés amikor megszületik bennem egy ötlet, majd megcsinálom a moodboard-ot, és olyan kreatív emberekkel tudok társulni akik segítenek megvalósítani az elképzelésemet. Elsőnek tudtam hogy a modelleket kell megtalálnom, hiszen ha már megvan az alap elképzelés, akkor nincs más hátra mint azokat megtalálni akik a képeken megszemélyesítik az ötletemet. Ekkor jöttek szóba az ikrek, utána elindultunk egy gondolatmeneten Bettivel, hiszen hogyha ikrek akkor nem muszáj egyformának lenni, hanem lehet egy fajta ellentétesség és különbség is, így alkotta meg ezt a sminket. Bettit már ismerhetitek hiszen vele már sokat dolgoztam együtt. Persze egyeztetünk Dominikával is, aki nagyon szuper ötlettel állt elő, a koncepciót a Ying és Yang ihlette a fülbevalóknál. Ezután nem volt más hátra mint a teljesen környezetbarát és tudatos Zsomborral egyeztetni, ugyanis ő küldte a táskákat. Lessétek meg a kreatív csapattagok oldalát is mert nagyon jó amit képviselnek!

Dalma, a @dalmeadesign ékszerek megálmodója, Szobrászművész szakon végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Diploma után az ékszerkészítés felé sodorta az élet ami szerelem volt az első pillanattól kezdve. “Szobrászművészként szeretem az organikus és geometrikus formák játékát alkotásaimban, ékszereim is ezt a vonalat követik izgalmas színkombinációkkal és textúrákkal kiegészítve. Szeretek precízen dolgozni, minden részletet gondosan megmunkálni. Fontos számomra a minőség! Kizárólag nemesacél alkatrészeket használok a polymer clay (süthető gyurma) ékszereimhez, ennek köszönhetően nem okoz irritációt. Saját tervezésű formáimmal pedig garantált, hogy olyan egyedi ékszert viselhetsz ami nem jön majd szembe az utcán! Minden tudásommal arra törekszem, hogy értéket teremtsek számodra! Nem csak egy egyszerű fülbevalót készítek…minden darabban ott van a lelkem egy kis darabkája! Szeretettel és odaadással munkálom meg az ékszereimet, bízva abban, hogy Neked is olyan örömet szerez, mint nekem alkotás közben.”

Zsombor, a @vaszontaskassrac oldal kreatív tulajdonosát egy régi bevásárló táska ihlette meg – vászon anyagú volt de a rajta lévő logó miatt nem hordta szívesen – és tetszettek neki a minimalista vonalmintás grafikák és rájött hogy biztosan mások is hordanának ilyet így ötvözte a vászon táska ötletet a művészettel. Ezután elkezdett vászontáskák után kutatni, már az elejétől kezdve szeretett volna minőséget biztosítani. Megtervezte a mintákat majd keresett egy céget ahol ezt rá tudták nyomni a táskákra. A nyomott minta strapabíróbbnak bizonyul mint a festett hiszen ez lassabban is kopik és mivel erős anyagból van a táska is sokáig bírja majd.

Személy szerint én nagyon élveztem a közös munkát a tervezéstől kezdve a megvalósításig. Annyira várom hogy újra alkothassak! Ne felejtsétek, nincs B verzió (egyenlőre) így kötelességünk vigyázni a Földünkre.

Smink: Major Bettina @lotusbeautydebrecen
Modellek: Császár Orsolya és Zsófia
@csorsi84 @cszsofi77
Fülbevalók: Tóth Dominika Dalma @dalmeadesign
Vászon táska: Zsombor @vaszontaskassrac

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: