Hogyan válasszunk helyszínt szabadtéri fotózáshoz?

Aki követ instán már láthatta, hogy ott bemutattam a kedvenc három helyszínemet a belvárosban, viszont itt kicsit részletesebben szeretnék mesélni nektek a kedvenc helyszíneimről. Mivel a legtöbb ügyfelem, modellem tudja mit szeretne, már megvan a koncepció is, csak a helyszín hiányzik. Így könnyebben tudok én is helyszínt javasolni. Viszont az is elég gyakori, hogy úgy kerestek meg hogy egy adott hangulatot vagy színvilágot szeretnétek elérni de nem tudjátok hol legyen vagy mit szeretnétek viselni. Ilyenkor azért hosszabb konzultációk következnek, hiszen ilyenkor közösen találjuk ki az outfitet, helyszínt és a moodboardot is ami segít majd a koncepciód megvalósításában.

Mielőtt megnézzük az egyes helyszíneket, a legfontosabb amit el kell dönteni az az hogy szabadtéri városi vagy természetközeli – vagy stúdiós legyen. Most nektek inkább a szabadtérieket mutatom be, a stúdiósokról később írok majd. Érdekességképpen, a legtöbb pár a városközponttól távolabb eső, nyugodtabb helyszíneket választja, mint például a Kartács utcai Nagyerdő, Stadion, vagy a Tócóvölgy és környéke. Akik egyéni portré fotózásra jönnek ők leginkább a Piac utca és környékét vagy a belvárosi kávézókat választják.

Próbálok mindig új helyszíneket felfedezni, amik gyakran rejtve vannak a járókelők elől. ( A Google Maps-en gyűjtöm ezeket, egy komplett válogatás van belőlük.) Így az alábbi képeken láthatjátok a kedvenc helyeimet a teljesség igénye nélkül.

Legújabb kedvenc helyszínem a belvárosban, egyértelműen a Menta Kávézó, Világbéke, Maszek utcája, és a Box Donut. Ha kicsit távolabb megyünk a Piac utcától akkor a Víg mozi mögötti lépcsősorok, Gabona udvarház tégla fala és a Jászai Mari tér. Hogyha ez még mindig túlságosan belváros és járókelőktől tömött helynek számítanak akkor jöhet az egyik nagy kedvencem a Botanikus kert, Kassai irodaház, Kartács utcai Nagyerdő, Lehel utca környéke. Hogyha valaki szeretne magas épületek közt képeket csinálni akkor az Újkert, Tócóvölgy és a Tócóskert is jól mutathat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: